SGK - Osteoporoz İlaçlrının Geri Ödeme Kriterleri

Değerli meslektaşlarımız,

SGK -ilaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanlığı bünyesinde FTR uzmanlık alanını dahil etmeden ,sadece bir uzmanlık alanı ile birlikte bir çalışma başlatılarak osteoporoz ilaçları kullanım kriterlerinin düzenleneceği duyumu alınması üzerine, Türkiye FTR Uzman Hekimleri Derneği olarak aşağıda sizlere de sunmuş olduğumuz başvuru yazısını SGK'ya göndermiş bulunuyoruz.

FTR alanını temsil eden diğer derneklerimiz ve  Osteoporoz derneğinin de bu konuda SGK 'ya bir uyarı yazısı göndermesi osteoporoz ilaçları kullanım kriterlerinin daha bilimsel bir platformda oluşturulmasını  sağlayacak ve FTR alanının mağduriyetini önleyecektir.

Saygılarımızla

Türkiye FTR Uzman Hekimleri Derneği

Yönetim Kurulu Adına

Prof.Dr.Oktay Arpacıoğlu

 

05.08.2009/

Sosyal Güvenlik Kurumu

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanlığı

Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu

Osteoporoz  İlaçları geri  ödeme kriterlerinin oluşturulması amacıyla daireniz nezdinde bir çalışma başlatıldığı duyumu alınmıştır.

Bilimsel olarak tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de osteoporoz tanı ve tedavisi  Endokrinoloji –Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon-Ortopedi ve Travmatoloji-Jinekoloji ve Romatoloji  uzmanlık alanlarının mültidisipliner çalışması ile sürdürülmektedir.

Kurumunuz bünyesinde yapılmak istenen bu çalışma da yukarıda sayılan bütün bu uzmanlık dallarının temsil edildiği bir komisyonun kurulması doğru kriterlerin tespit edilmesini sağlayarak hasta mağduriyetini ve mali kayıpları önleyecektir. Bu konuda her türlü destek ve yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Saygılarımızla

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Uzman Hekimleri Derneği Adına

Başkan

Prof.Dr.Oktay Arpacıoğlu

Test

Form Gönderimi

Tamam

Branşımız ve Derneğimiz ile ilgili haberler ve duyuruların detaylarına ulaşmak için tıklayınız

DAHA FAZLASI