Bilgilendirme Mesajı

Sayın Meslektaşlarımız,

Son günlerde bazı meslektaşlarımızın Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği’ne yaptıkları başvurular ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden hizmet alınabilmesi için hastanelerimizden özürlülere verilen  Sağlık Kurulu raporlarına ; bu kurulda görevli FTR uzman hekimi tarafından  “fizyoterapi alması uygundur” ibaresinin yazılmasının istendiği öğrenilmiştir.Bu matbu  ifadenin MEB-RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi)’leri tarafından zorunlu tutulduğu da tarafımıza iletilmiştir.Dernek Yönetim Kurulu ve dernek hukukçumuzun yaptıkları  incelemeler sonucunda;

“Özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişiler için verilecek sağlık raporlarında; ayrıntılı teşhis ile tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ve raporun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi " bilgilerinin yer alması gerektiği tespit edilmiştir.

 Bu sağlık kurulu raporlarında “Fizyoterapi alması uygundur” ibaresinin meslektaşlarımızdan istenmesi veya zorunlu tutulması var olan yönetmeliklere uygun değildir. Bu konuya ait hukuk büromuzun ayrıntılı görüşüne, www. tsprm.org web adresimizden ulaşabilirsiniz.

 Saygılarımızla.

 Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Uzman Hekimleri Derneği Adına  Başkan

Prof. Dr. Oktay Arpacıoğlu

Test

Form Gönderimi

Tamam

Branşımız ve Derneğimiz ile ilgili haberler ve duyuruların detaylarına ulaşmak için tıklayınız

DAHA FAZLASI